Szomor GyörgyHa követitek blogbejegyzéseinket, az elkövetkező hetekben bemutatjuk Nektek a Tour de Drums koncertünk közreműködőit, akik kiemelkedő tehetségükkel fogják segíteni az előadásunkat.

Elsőként Szomor György színészről olvashattok érdekességeket, információkat, aki a hangjával fogja elvarázsolni a nézőket.

Színész, énekes, zeneszerző, szövegíró 1970-ben született Pécsen. Színészi pályáját 1995-ben, a Vörösmarty Színház első önálló társulatának alapító tagjaként kezdte, de a színpad korábban sem volt ismeretlen számára: 11 évesen már saját zenekara volt; 19 éves volt amikor az ország az Angyalbőrben című filmsorozat egyik zeneszerzőjeként, valamint a Mohó Sapiens frontembereként ismerte meg a nevét.

1999-ben bemutatták a Katonadolog című musicaljét, amelyet Szikora Róberttel és Vinnay Péterrel közösen írt. Kiemelkedő alkotása a Monte Cristo Grófja című musical, amelynek nem csak dalszövegírója, zeneszerzője és rendezője, hanem címszereplője is egyben.

Első musicalsikereit a Grease és (a több mint háromszáz előadást megért) Hair főszerepeiben aratta – ezeket remek szerepek sokasága követte a hazai zenés színházakban, köztük a műfaj fellegvárának tartott Budapesti Operettszínházban is.

A zeneszerzést és szövegírást színművészként sem hagyta abba, ma már tucatnyi musical zenéje vagy szövege, néha mindkettő a nevéhez köthető.

Szomor Györggyel a Budapesti Operettszínház művészével már dolgoztunk együtt, ugyanis 2014 decemberében debütált az Orient című zenés színházi darabunk. Az előadásban a nyugatot megtestesítő Francia urat játszotta, énekelte. Ezt a számunkra nagyon kedves darabot már több, mint 40 alkalommal mutattuk be szerte az országban, így igazán összeszokottan tudunk együttműködni.

A 2016. február 21-i a Tour de Drums koncertünkön, ahol Szomor Gyuri A szivárvány havasán című balladában a Nagyhegyi tolvaj szerepét énekli el. Ehhez a dalhoz pontosan az Ő hangját képzeltük el. Ezúton is köszönjük, hogy elvállalta a felkérésünket és a hangjával hozzájárul a koncertélményhez.