Ütősök és sztárparádé a fertődi Szabadtéri Színpadon


2016. 07. 28. (csütörtök)


Fergetegesnek ígérkezik augusztus első hétvégéje a fertődi Esterházy-kastélyban: augusztus 5-én, pénteken, a Szabadtéri Színpadon a Talamba Ütőegyüttes lép fel sztárvendégeivel.


A Talamba Ütőegyüttes három produkció alapján építette fel a koncertjét: a Horgas Eszterrel közös Francia szerelem c. előadásukból válogattak, a Swing á la Django-val együtt játszott Spirit of Life c. koncert repertoárjából is hallhatunk darabokat, végül a legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb művei hangzanak fel, itt Tóth Gabi és a guineai mesterdobos, Ibro Fall lépnek színpadra az ütősökkel.

A Horgas Eszterrel közös Francia szerelem című előadás a francia impresszionizmus világába repíti el a közönséget: természetesen egy kis csavarral, különleges zenei megoldással, időnként az eredeti elgondolástól eltérve, „Talambásan” áthangszerelve. 

A Spirit of Life című koncertből kiragadott művek az egzotikus ütőhangszerek, és a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélyes találkozására építenek. A világon egyedülálló hangzást a Talamba és a hungarian django swing képviselői, a Swing á la Django hozzák el a közönségnek. A koncerten felcsendülnek majd Liszt Ferenc briliáns melódiái, de forró argentin dallamokból sem lesz hiány: Piazzolla Libertango-jára garantáltan mindenkinek mozgásba lendül a lába.

A legújabb produkció, a Tour De Drums legnépszerűbb darabjaival pedig közönségbarát, interaktív megoldásokkal fogja szórakoztatni a nagyérdeműt a sztárvendégekkel kiegészülő Talamba: színpadra lép mellettük Tóth Gabi, valamint a guineai mesterdobos, Ibro Fall. Az este folyamán megelevenednek az afrikai törzsek pezsdítő ritmusai és a spanyol dallamok szenvedélyessége is, de a XXI. századi popzene sem marad ki a repertoárból. ​További blog bejegyzések: