Szita Eszter


2016. 01. 21. (csütörtök)Mint azt korábbn megígértük, bemutatjuk nektek a február 21-i koncertünkön közreműködő művészeket. Szomor Gyuri után, most - ha eddig nem ismertétek- Szita Eszterről írunk Nektek: 

Szita Eszter a CimbaliBand énekesnője sejtelmes hangjával A szivárvány havasán balladában énekeli majd el a lány szerepét. 

Szita Eszter gyermekkora óta együtt él a zenével, de mindennapjait is az éneklés tölti ki. Civilben óvónő, ám munka után sem tétlenkedik, népdalkört vezet, A Turai Énekmondók oszlopos tagjaként, és szólóban is több neves népzenei verseny illetve díj nyertese. A CimbaliBand énekesnőjeként megismerkedett a balkáni népek zenéjével is, a zenekar dal és hangulat felelőse. 

 Eszterrel és CimbaliBand-del már több alkalommal volt szerencsénk közösen fellépni. Az egyik ilyen lehetőség az Orient előadások során adódott és itt született meg az az ötlet is, hogy Esztert - most a zenekara nélkül - meghívjuk egy közös produkcióba. A Tour de Drums koncerten a Neki kiválasztott dalhoz autentikus igazi női, népi énekhang szükséges. Eszter ennek a műfajnak az egyik nagy tudója, egy igazi ethno díva...További blog bejegyzések: