Rohamosztagosok a Talamba koncertjén


2016. 02. 23. (kedd)Müpa – 2016. február 21. – Újabb nagysikerű koncertet adott vasárnap este Tour De Drums címmel a Hungary’s Got Talent döntőse, a Talamba ütőegyüttes. 
Még éppen csak felcsendültek a tehetségkutatóban látott-hallott produkciók, amikor birodalmi rohamosztagosok és maga Darth Vader sétált át a színpadon – természetesen a világhírű sorozat, a Star Wars dallamaira. A közönség azonnal ráérzett a fiúk humorára és hatalmas tapssal jutalmazták az ötletet. „Igyekeztünk a koncert műsorát olyan show elemekkel megspékelni, amelyek az amúgy is mozgalmas produkciókat – Talambához méltón – még ütősebbé teszik. Szívből örülünk, hogy ezek az újdonságok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.” – meséli Zombor Levi. 
Hetekkel korábban tudni lehetett, hogy a gödöllői fiúknak meglepetésvendége is lesz, akinek kilétét szigorúan titokban tartották, csak annyit lehetett tudni, hogy már régóta tervezték vele az együttműködést. Végül lehullt a lepel és a színpad csendjét először az óceán hangjait idéző ún. ocean drum törte meg, majd megszólalt Madonna Frozen c. száma, amelyet a Müpa színpadán Tóth Gabi adott elő a tőle megszokott átéléssel és profizmussal. Ezzel azonban nem ért véget az énekesnő szereplése, hiszen a közönség azt is hallhatta, milyen az, amikor a Talamba újragondolja Gabi Elég volt cím dalát. „Nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot – mind emberileg, mind zeneileg, reméljük, hogy a mai koncert egy hosszabb együttműködés kezdete.” – mondta el a közös munkáról Szitha Miki.
Ahogy az elmúlt évek során számos alkalommal volt erre példa, a szintén gödöllői és HGT-ben megismert Fricska táncegyüttes is a Talamba vendége volt, a két formáció ötvözete izgalmas hangzás- és látványvilág egyvelegét adta, amikor a közép-európai cigány kultúrát bújtatták XXI. századi köntösbe.
A koncert további részében az ütős csapat a világ különböző zenei állomásait varázsolta színpadra: átélhették a magyar népballada fájdalmát, a magyar népzene sokszínűségét, az afrikai törzsek pezsdítő ritmusait és a spanyol zene szenvedélyességét egyaránt.  
A koncertre nem csak az országhatárokon belülről, de azon túlról is szép számmal érkeztek vendégek.

 További blog bejegyzések: