A világ legjobb ütősei közé sorolt Talamba a Szigeten is nagyon ütős lesz!


2016. 08. 11. (csütörtök)Egy együttes életében a nyár azért is szerencsés évszak, mert ilyenkor a megannyi szabadtéri rendezvény, fesztivál és koncert biztosítja, hogy minél többen élvezhessék zenéjüket. A Talamba esetében pedig még ott van az páratlan ritmus is, amely önkéntelenül is mozgásba lendíti a közönséget. 

Az idegi Sziget Fesztivál egy újabb mérföldkövet jelent számunkra, hiszen négy alkalommal is színpadra lépünk a Talamba a Fidelio klasszikus, opera és jazz színpadán, keressetek minket augusztus 13-16. között, minden este 23 órától láthattok és természetesen minden este más és más koncerttel készülünk.

Szombaton a Tour De Drums c. legújabb produkciónkat mutatjuk be, a műsort saját szerzeményeinkből állítottuk össze. A közönségbarát koncerten interaktív megoldásokat láthattok és hallhattok, a ránk jellemző humorral fűszerezve, ötletes kivitelezésben. A gyorsan fülbemászó, ritmusos dallamok egy virtuális Föld körüli utazásra invitálnak: Afrikától, az Ibériai-félszigeten át repítünk több kontinensen keresztül a zene szárnyán, egészen a balkán térségig. Éljétek át velünk az afrikai törzsek pezsdítő ritmusai, a spanyol dallamok szenvedélyességét és a balkáni népek zenéjének sokszínűségét.

14-én, vasárnap este a forróság, tűz és szenvedély jegyében telik! A Swing á la Django-val közösen mutatjuk be a Spirit of Life c. koncertet, ahol a sokfajta, különleges, egzotikus ütőhangszer, a hegedű, a cimbalom, a nagybőgő és a harmonika szenvedélye találkozásában a világ hangaji egyesülnek és alkotnak új, izgalmas, a világon egyedülálló hangzást. A ritmus átjárja testedet-lelkedet!

A crossover világába kalauzolunk 15-én, hétfőn mintegy félezer ütőhangszer és vendégművészeink segítségével. Ezzel a műsorral lettünk egyébként különdíjasok a szentpétervári Nemzetközi Crossover Kamarazenekari Versenyen. A crossover világa megengedi a műfajok, stílusok békés egymás mellett élését, és a szabad átjárhatóságot, ami nagyon izgalmas hangzásokat és zenei kompozíciókat teremt. 

A Sziget koncertjeink sorát a Tradicionális koncerttel zárjuk, ez a műsor már évtizedes múltra tekint vissza. Egy olyan szórakoztató válogatásról van szó, amely kultúrákon és kontinenseken át ível, vidám szórakozást nyújt és igazi élményt fog jelenteni, így az igényes zenekedvelők és a könnyedebb műfaj rajongói is találnak maguknak kedvencet.

Találkozzunk a Sziget Fesztiválon augusztus 13-16. között, legyetek vendégeink nagyon ütős koncertjeinken! 

 További blog bejegyzések: