A Talamba bejutott a Got Talent döntőjébe


2015. 12. 10. (csütörtök)Pénteken még a Prima Primissima díjátadóját nyitottuk meg a Gödöllő Város Egyesített Gyerekkórusa és Falusi Mariann közreműködésével, szombaton már a második élő elődöntőben mutathattuk be a produkciónkat az RTL tehetségkutatójában.

A Hungary’s Got Talent elődöntője számunkra egy nagyon fontos esemény, és az ilyen kiemelkedő színvonalú program kivitelezése több hónap előkészülést vesz igénybe, főleg, hogy a hangszereket és az állványzatot is mi készítettük, vagy készíttettük. A felkészülés során, úgy döntöttünk erre a produkcióra jóval kevesebb, de annál különlegesebb hangszerrel érkezünk. Az átlátszó dobfelszerelésünket kis ledekkel világítottuk meg, hogy a látványban is erősítsük az elérni kívánt hatást.

Az előadás zenei világát tekintve úgy gondoljuk, ilyen jellegű zenével meg tudjuk mutatni az ütőhangszerek határait és a két szélsőséget nagyon jól lehet érzékeltetni. A dübörgő, zakatoló, már-már őrjítő hangzásokat összehozni a bensőséges altatóval, egy békedallal, amiben azt is meg tudjuk mutatni, hogy az éneklés sem áll tőlünk messze. Egy háborús jelenet játszottunk el átlátszó Aqril dobokkal és a megbékélés pillanatait is megmutattuk, melyben tradicionális afrikai hangszereket használtunk, mint például Balafon, Kalimba, Udu.

Ebben a pár percben a színpadon állni óriási élmény volt. Hiszen egy virtuális 1.5-2 milliós közönségnek játszani felemelő érzés, szinte bőrünkön éreztük a tekintetüket. Semelyik korábbi koncertélményünkhöz nem hasonlítható. Az előadás alatt a béke hirdetés volt a célunk és a zsűritagok megoszló véleménye után sem keseredtünk el és bíztunk a nézői, rajongói támogatásban.

„Azt gondolom, hogy a világot mindig a megosztó dolgok, cselekedetek vitték előre. Kolumbusz Kristóf elképzelése, hogyha nyugat felé elindul szárazföldet ér hajójával, a 15. században az inkvizíció idején kevesebb gondolatokért embereket égettek el. Azt hiszem, ha hatással voltunk a zsűrire és a nézőkre, az már siker. Mindegy, hogy ez negatív, vagy pozitív. Kereskedelmi csatornán főműsoridőben üzenni a világnak, nagyon felelősségteljes tevékenység.” – nyilatkozta ezt Levi.

A produkciónk után arra tudtunk gondolni, hogy Gödöllő az otthonunkká vált az elmúlt 8 évben és biztosan büszkék a hirdetésünkre. Egyszerűen felemelő érzés számunkra, hogy ennyire szeretnek minket a gödöllőiek. Sok ilyen kultúrát kedvelő és támogató város kellene az országban. Talán mindenki jobban érezné magát a bőrében...

Az eredményhirdetéskor úgy éreztük bárhogyan alakul az eredmény boldogan megyünk haza a családunkhoz. Természetesen az eredménynek nagyon örültünk szinte fel sem fogtuk mi történik velünk, és álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ott leszünk a döntőben.

A show után néhány újságírói kérdésre válaszoltunk és készült rólunk néhány fotó is. Majd összepakoltunk és hazamentünk Gödöllőre, ahol még néhányan vártak minket a szurkolóink, rajongóink közül, akiknek elmeséltük az élményeinket egy pohár bor mellett.

A döntőben is biztosan számíthattok a Talambától egy magas színvonalú, különleges produkcióra, de többet nem árulunk el róla.

Köszönjük a sok-sok támogatást, szavazatot, rajongói üzenetet, a családunk és a barátok kitartását és ösztönző erejét. Nézzétek a döntőt december 19-én, és ha tetszett szavazzatok Ránk!

 További blog bejegyzések: